PROJELENDİRME SÜRECİ
“Ölçemediğiniz hiçbir şeyi kontrol edemez, kontrol edemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz.”
1- KEŞİF
Günümüzün rekabet koşulları, işletmeleri verimlilik, sürdürülebilirlik ve maliyetler konusunda zorlamaktadır. Bu sebeple, robotik uygulamaların sağladığı avantajlar giderek artmaya başlamıştır. Biz, bu çözümleri en iyi şekilde sunabilmek için öncelikle üreticilerin üretim tesislerinde keşif çalışmaları yapıyoruz. Üretim hatlarının ihtiyaçlarını net olarak belirliyor ve bu doğrultuda robotik çözümler üretiyoruz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak en verimli ve en uygun maliyetli çözümü ortaya çıkarmak için gerekli verileri topluyoruz.
Keşif faaliyetleri robotik uygulamalarda projenin en temel parçasıdır. İyi bir sonuç almak için iyi bir ölçüm yapmak şarttır. Ölçemediğinizi yönetemezsiniz. Bu sebeple keşif çalışmalarına özen gösteriyoruz. Her ihtiyacı ve karşımıza çıkabilecek bütün durumları proje başında belirlemek, proje sürecinde yaşanabilecek aksaklıkların da önüne geçmemizde bizlere büyük katkı sağlar.
2- TASARIM ve PROJE OLUŞTURMA
Ekibimizin yaptığı keşif faaliyetlerinin ardından elde ettiğimiz veriler ile belirlediğimiz ihtiyaçları ve eksiklikleri çözüme kavuşturacak sistemi oluşturmak adına tasarım hazırlığımız başlar. Belirlenen ihtiyaçların çözüme kavuşması için sistemde bulunması gereken mekanik ekipmanları ( eksen çözümleri, gripper tasarımları, konveyörler.. vs.) tasarlıyoruz.
Bu aşamaya kadar toparlanan verilerle beraber, fabrika alan kullanımını direkt etkileyen layout (yerleşim planı) çalışmaları, çevrim süresi analizleri, ekipman seçimi, güvenlik sistemi seçimi de işletme ile ortaklaşa görüşerek gerçekleştirilir. Taşınacak malzemeye veya ulaşılması gereken mesafeye göre robot seçimi ve işlem süresi ile ilgili ayrıntılı analizler yapılır ve raporlanır.
Proje kapsamında fikstür, tutucu kol, konveyör, aparat, vb. belirlenir ve proje planlaması çıkartılır.
Sistemde kullanılması gereken robotu doğru olarak belirlememizde önemli bir faktör olan; yapılacak işin tanımı ve grippera ait verileri oluşturarak robotik simülasyon çalışmalarımıza başlamak için hazır hale geliriyoruz.

3 – SİMÜLASYON
Proje planları doğrultusunda ekibimiz robot simülasyon yazılımları kullanarak layout test işlemlerine başlar. Sistemler simüle edilirken gerçek robot yazılımları kullanılır. Dolayısıyla simülasyon; sistemin tam zamanlı gerçeğe yakın çalışma performansını ölçer. Simülasyon çalışmaları neticesinde istenilen üretim adetlerine ulaşılıp ulaşılamadığı kontrol edilir ve gerekli görülürse sistem revize edilir.
Simülasyon çalışmaları, bir sistemin hedefleri sağlayarak başarı ile çalışması için ön koşuldur.
Kağıt üzerinde verilen teklifler simülasyon çalışmaları ile desteklenmediği müddetçe gerçekliğini ve güvenilirliğini sağlamak konusunda zayıf kalmaktadır.
4 – BÜTÇELENDİRME
Yapılan ön hazırlıklar ve simülasyonun ardından projenin tamamen ihtiyaçları karşılayacağı doğrultuda bütçelendirmesi belirlenir.
Robot projesinin anahtar teslim proje bütçesi ve iş akış planı hazırlanır. Belirlenen teslimat tarihi ve ödeme planları oluşturulur.
İlgili firmanın onayına sunulur.
Be the first to review “HYUNDAI”